Melkein kuukausi taas kulunut edellisestä, joten joskohan olisi aihetta uusille kuulumisille ja kuville. Kaikkea sattuu ja tapahtuu, mutta tässäpä uusimpia. Kuten aiemmin kerroin, poika sai 2 Brahmaa syntymäpäivälahjaksi. Mukana oli myös kasvukaverina sekoitebrahma, jos toiselle puhtaalle sattuu jotakin, niin toinen ei ihan yksikseen jää. Nyt on osoittautunut niin onnekkaasti, että toinen Brahma on kukko ja toinen kana. Musta kasvukaveri osoittautui kukoksi, joten jos ei uutta kotia löydy, niin patakamaksi menee. Noh, mutta siis kuvan tynkää pukkaa...

Tässä kana, jonka poika risti Amandaksi.

1710662.jpg

Ja tässä kukko, Attila.

1710667.jpg

Ja tässä Brahmojen kasvukaveri, jolle ei nimeä olla keksitty...paistista puhutaan

1710670.jpg

Tässä koko sakki

1710659.jpg

Ei kyllä ihan uskoisi, että nuistakin niin upeita isona tulee, sillä nuorina ovat suorastaan kapisen näköisiä! Muutoin kyllä melkoisen veikeitä kavereita. Ovat sen verran nuoria ja pieniä vielä, että, päivät ovat omassa ulkohäkissään ja  yöksi menevät sisälle koppiinsa rehuhuoneeseen. Täytyy talveksi tehdä Amandalle ja Attilalle ihan oma lukaali, jotta pysyttelevät kukot (Hannibaali ja Attila)erossa toisistaan ja varsinkin toistensa emännistä...Ensi kesäksi muuttavat sitten lampaiden tarhaan.

Kaveri innostui kuitenkin hautomaan tuossa alkukesästä enemmänkin koneella munia, ja tottahan munkin piti sinne sekaan omat munani ängetä=)=)=) Nuorisojengi muutti kotiin jokunen aika sitten, kun olivat olleet kaverilla melki koko kesän. Ja siinä samassa porukassa on myös Piipan "sisaruksia" ja Piippa onkin liittynyt tähän sakkiin. Melkoinen huligaanilauma! Vanhat kanat yrittää laittaa tätä terroristijoukkoa ruotuun ja kun muuta kivaa eivät keksi, pujahtavat aidan läpi kiusaamaan kalkkunoita.

Vein kalkattimille tuoretta heinää, niin pitihän Piipan sakkeineen tulla nokkineen paikalle...

1710682.jpg

Ja kun Uolevi antaa lähdöt, niin...

1710685.jpg

"Suksi sää kääkkä mäkeen!" Kun ei saada sun heinille tulla, niin  kustaan sun muroihin sitten...

1710689.jpg

"Tai ainakin nakellaan pitkin pitäjää!" Kjäh, kjäh...

1710692.jpg

Ja sitten pinkomaan pitkin pihaa seuraavaa uhria etsimään...

1710680.jpg

Kun ei mitään pahuuksia keksineet, menivät omaan häkkiinsä mököttämään.

1710674.jpg

Piippa mukaanlukien tätä sakkia on 7 kappaletta. 3 Saviskanaa, 1 sekulikana, 2 sekulikukkoa ja 1 Saviskukko. Kaikki kukot ja karvajalkakana saapi muuttaa uusiin koteihin taikka menevät pataan, jotenka kannattaa vilkaista myydään sivulle, jos kiinnostaa... Laitan pian sinne kuvat niistä.

Viimoisen lomapäivän käytin eilen siivoten kanalan perusteellisesti. Vaikka nuo kanalan seinät ja katto ei kovin kotoisia ole, niin kyllä niitä pestessä ja desinfioidessa taas kiittelin, että ne kylmähuone-elementeistä on tehty! Niin näpsäkästi lähti puhtaaksi. Virkonilla vetelin menemään oikein urakalla, jotta hus vaan kaikki ötökät ja pöpöt!

Kun kanala oli kuivanut, isäntä rakenteli ja viritteli muutamat lisäpöntöt siivekkäille. Kyllä oli taas Hannibaalilla ja rouvilla ihmetystä kerrakseen, kun piti jokainen koppi erikseen käydä tarkistelemassa.

Hannibaali tarkistusreissulla...

1710700.jpg

Armoton potpotus ja kuovinta alkoi käymään ja näytti  kelpuutavan uudet pesät

1710704.jpg

Tässä tää nyt kiiltelee puhtauttaan....ainakin hetken=) Nuista seinistä tulee kyllä mieleen sairaala jostakin kumman syystä!

1710697.jpg

Mutta tässähän tätä tältä erää. Kello käy jo niin paljon, että mentävä koisimaan. Palaillaanpa taas kun kerkeillään. Unia ihmiset!